A hatékony zsírégetés elmélete és számításai | Clean Eating HU

800 zsírvesztés. Zsírégetés izomvesztés nélkül: 2 apróság kell csak a legjobb eredményekhez - Fogyókúra | Femina

Kapcsolódó cikkek

Amikor az emberek fogyásról beszélnek, a súlyt általában a zsírpárnákból szeretnék lefaragni, nem pedig az izomtömegből. Mivel az izom fontos szerepet játszik a zsír elégetésében, úgy kellene megszabadulni a kilóktól, hogy közben nem veszítesz izmot.

This Killer Workout Torches Calories — About 500 in 45 Minutes

Arról azonban sajnos nem mesél a mérleg, hogy a kilókat zsírból vagy izomból adtad-e le. Pedig egyáltalán nem mindegy.

800 zsírvesztés

A zsírszövet térfogata ugyanis jóval nagyobb, mint egy azonos súlyú izomrosté. Zsírégetés izomvesztés nélkül A zsírégetésnél a napi elfogyasztott és elégetett kalóriák aránya a mérvadó. Kalóriahiánynak kell keletkeznie ahhoz, hogy a szervezet elkezdje felhasználni a lerakódott zsírkészleteket.

800 zsírvesztés

Tehát arra van szükség, hogy több kalóriát 800 zsírvesztés el egy nap, mint amennyit elfogyasztottál. Két módon érheted aki fogyni akar el: vagy kevesebb kalóriát kell bevinned, vagy több kalóriát kell elégetned.

Fitneszedző válaszol / Fogyás csak kardio munkával?!

Mivel az izomtömeg megtartása a cél, jobb eredményt fogsz elérni, ha a kardió helyett inkább egy erősítő jellegű edzést választasz.

A kísérlet 800 zsírvesztés két túlsúlyos alanyokból álló csoportot figyeltek meg, akik azonos, alacsony kalóriatartalmú diétát követtek. Az egyik csoport hetente négyszer sétált, futott vagy biciklizett, a másik csoport heti háromszor erősítő edzést végzett. A kardiózó csoport 16,8 kilót fogyott, amiből 12,2 volt zsír és 4,6 izom. Eközben az erősítő edzésen részt vevő csoport szintén 16,8 kilót fogyott, azonban ebből egyetlen deka sem volt izom.

800 zsírvesztés

Az erősítő edzést végző csoport jelentősen több zsírtól szabadult meg izomveszteség nélkül. Ráadásul, amikor kiszámolták a csoportok átlagos anyagcsere-hányadosát, kiderült, hogy az erősítő edzéses csoport 63 kalóriával többet égetett el naponta, mint a kardiós csoport.