Kertvarázs Magazin- A hobbykertészek magazinja

Kertészet fogyni

kertészet fogyni

Horváth Csilla A brit kertibútor-gyártó, a FarawayFurniture viszont a kerti munkákkal ledolgozható kalóriákat vette számba. A fizikai aktivitás nemcsak a testi, de a szellemi jóllétünk szempontjából is fontos, különösen most, a kijárási korlátozások idején. Szerencsés, akinek kertje van, mert tudományosan is igazolt jótéteményekben részesül a természet közelében.

kertészet fogyni

Ráadásul sok energiát égethet el a kerti munkák energikus kertészet fogyni. Fotó: Pixabay A FarawayFurniture szerint a legtöbb energia a fűnyíráshoz kell, de csak akkor, ha kézi mozgatású berendezést használunk.

Ember- és környezetkímélő kertművelés

Ebben az esetben óránként kilokalóriát égethetünk el, ami több, mint egy órányi általános edzőtermi mozgás energiaigénye, de kevesebb, mint egy aerobikóráé. Az ásás csak a második helyen szerepel az energiaégető kerti munkák sorában, egy óra alatt kcal-t használunk el.

kertészet fogyni

A harmadik pedig érdekes módon a kerti bútorok összeszerelése, kcal-val, közvetlenül utána pedig a kézi sövénynyírás következik, kcal-val. A sok hajlongással és mozgással járó gyomlálás kilokalória felhasználásával jár óránként.

A madarakat minden állatbarát szereti, mert szépek, érdekesek, és csicsergésükkel felvidítják a napunkat. Szeretjük megfigyelni az életüket, és ehhez remek alkalmat nyújt, ha a kertünkbe csalogatjuk őket. A téli etetésük nagy élménnyel ajándékoz meg bennünket, számukra pedig a túlélést jelentheti. Hogyan szoktathatod őket a kertedbe? A kertben egész évben bőven akad tennivaló: talajmegmunkálás, trágyázás, gyomirtás, ágyások kialakítása, metszés, nyírás, ültetés.

A vetés során pedig mindössze et használunk föl. A kerti berendezések karbantartása is figyelmet érdemel, hiszen kerítésfestéssel becslések szerintterasztakarítással kilokalóriától szabadulunk meg. A brit számokat kiegészítettük a mennyikaloria. Ott az ereszcsatorna-tisztításraa faaprításraa favágásragereblyézésregyümölcsszedésrepalántázásra kcal energiafelhasználást említenek.

kertészet fogyni