Nash diéta
Egyéb étkezési megfontolások A nem alkoholos szteatohepatitis, a nem alkoholos zsíros májbetegség súlyosabb formája, olyan állapot, amelyet zsírlerakódások, gyulladás és májkárosodás jellemez. Az ilyen állapotú embereknek javasoljuk, hogy lefogyjon a felesleges testtömegből, és gyakoroljanak többet a betegség előrehaladásának korlátozása érdekében. A gyorsétkezést nem szabad belefoglalni a NASH étrendbe.
Csúcsforma GYORSAN! Tedd- Ne tedd lista! 2. rész - Táplálkozás
Kredit: Digital Vision. Manal F. Abdelmalek a Duke Egyetemen alacsony finomságú cukrokat, különösen a fruktózt ajánl.
Az elfogyasztott fruktóz mennyiségének korlátozása segíthet megakadályozni, hogy a zsíros májbetegség NASH-rá alakuljon, és lassíthatja a NASH progresszióját. A fruktóz megtalálható cukorral édesített italokban, gyümölcsökben és gyümölcslevekben, valamint sok feldolgozott ételben. Korlátozza a koleszterinszintet Az állati termékekben - például tejtermékekben, húsban, baromfiban, tenger gyümölcseiben és tojásban - található étrendi koleszterin szintén szerepet játszhat a NASH kialakulásában.
A nem alkoholos zsírmáj. Egykor alkoholos májzsugor pusztított, ma sokkal inkább a máj nem alkoholos eredetű elzsírosodása.
Az étrendi koleszterin fokozhatja a NASH-val járó gyulladást, a augusztusában a "Hepatology" közzétett állatkísérlet szerint. Ez szintén növelheti a vér koleszterinszintjét, amely általában magas már az ilyen májbetegségben szenvedő embereknél.
Korlátozza a zsírt és az alkoholt A magas zsírtartalmú étrend egyes személyeknél NASH-t válthat ki, mondja a Az ilyen étrend szintén nash diéta az elhízás esélyét, ami a NASH másik kockázati tényezője.
A NASH-ban szenvedő embereknek nem szabad nash diéta italokat inniuk, mert ez több stresszt okoz a májban. A NASH-ban szenvedő embereknél általában alacsony az antioxidánsok szintje a vérben.
Potenciálisan előnyös antioxidánsok a betain, az E-vitamin és a szelén. Bár az étrend-kiegészítők nagyobb mennyiségű antioxidánst tartalmaznak, mint az ételek, az antioxidánsokban gazdag ételek fogyasztása szintén hozzájárulhat a kia nővér fogyás növeléséhez. A spenót, az mandula, a földimogyoró és a napraforgómag mind jó E-forrást jelentenek, és szelént kaphat garnélarák, tonhal, brazil dió, pulyka, marhahús, tojás vagy spenót evésével.
A betainból répa, spenót, brokkoli, kagyló és gabonafélék származnak.